EFTA Tuz’un Tekirdağ-Çorlu-Veli Meşe Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından, çevre ve toplum sağlığı açısından bir sakıncası olmadığına dair belgelendirilmiştir.
Tekirdağ-Çorlu- Velimeşe EFTA Tuz Birinci Sınıf Gayrisıhhi Müesseselere ait İş yeri Çalışma Ruhsatı
Tüm gıda ve hayvancılık sektöründe kullanılacak ürün çeşitlerinin gıda güvenliği, TC. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü mevzuatına uygun olarak belgelendirilmiştir.
Tekirdağ-Çorlu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü EFTA Tuz İşletme Kayıt Belgesi
EFTA Tuz Tekirdağ-Çorlu-Veli Meşe Organize Sanayi bulunan tesislerinde üretim alanı toplam kalite belgesi alınmıştır.
ISO 9001 toplam Kalite Yönetimi
EFTA Tuz Tekirdağ-Çorlu-Veli Meşe Organize Sanayi bulunan üretim tesislerinde gıda güvenliği kalite belgeleri alınmıştır.
BELGE-10 ISO 22000 Gıda Güvenliği
TÜBİTAK laboratuvarlarında, kristal kaya tuzunun element ve mineral yapısı incelenmiş olup Türkçe İngilizce raporu hazırlanmıştır.
TÜBİTAK-MAM EFTA Kaya Tuzu Mineral ve Element Analizi (11.1-Türkçe, 11.2. İngilizce)
TÜBİTAK-MAM EFTA Kaya Tuzu Mineral ve Element Analizi (11.2. İngilizce)
TÜRKAK tarafından uluslararası akreditasyonu belgesi olan DENGE Laboratuvarında, sofralarda yer alan son ürün kaya tuzunun 84 mineral ve element yapısı ve sodyum klorür oranı incelenmiştir.
BELGE-12 DENGE Laboratuvarı EFTA Kaya Tuzu Mineral ve Element Analizi
Uluslararası akredite Hacettepe Üniversitesi- HUNİKAL laboratuvarı ve Eczacılık Fakültesi Toksikoloji Ana bilim dalı tarafından, EFTA tarafından Delice’den çıkarılan ve hiçbir kimyasal işleme tabi tutmadan doğal yolla elde edilen “kaya tuzu ve içinde eser miktarda gri rengini veren kilin” Türkiye ve Avrupa gıda güvenliği uygunluğu incelenmiş ve gıda olarak tüketimi onaylanmıştır.
BELGE-13 Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi-HUNİKAL Labaratuvarı Uluslararası Gıda Uygunluk Belgesi
Uluslararası akredite Hacettepe Üniversitesi- HUNİKAL laboratuvarı ve Eczacılık Fakültesi Toksikoloji Ana bilim dalı tarafından, EFTA tarafından Delice’den çıkarılan ve hiçbir kimyasal işleme tabi tutmadan doğal yolla elde edilen “kaya tuzu ve içinde eser miktarda gri rengini veren kilin” Türkiye ve Avrupa besicilik ve hayvan sağlığına uygun gıda üretilmesi için incelenmiş ve gıda olarak tüketimi onaylanmıştır.
BELGE-14 Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi-HUNİKAL Labaratuvarı Uluslararası Besicilik Uygunluk Belgesi
İspanya-ARGETEST Laboratuvarında, kaya tuzu elde edilirken doğal olarak içinde bulunan kil (bentonit) hiçbir kimyasal işleme tutulmadan elde edilmektedir. Elde edilen kilin içeriğinin araştırması yapılmıştır.
ARGETEST Laboratuvarı EFTA Tuz-Kil Analiz Raporu
Yıldız Teknik Üniversitesi FEF- Kimya bölümü EFTA Kaya tuzunun karla mücadele için kullanımına uygunluk incelemiştir.
Yıldız Teknik Üniversitesi EFTA Karla Mücadele Yol Tuzu Analiz Raporu
SİMGELER
- Optik seçim
- Doğal üretim
- Organik
- Mineral salt
- Helal
- Kosher
- Dogal iyor içermektedir.
- Doğal florür içermektedir.