İnsan sağlığında Mineral ve Elementlerin yeri ve önemi nedir?

Mineral ve Elementlerin Görevleri;

Kalsiyum Minerali’nin görevi: Kuvvetli dişlerin ve sağlam kemiklerin üretimi ve korunması, sinir uyarılarının taşınması, kas kasılmalarının desteklenmesi.

Fosfor Minerali’nin Görevi: Diş ve kemik üretimihttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif kas kasılmalarının düzenlenmesi, hücrede enerji elde edilmesihttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gifkan pıhtılaşmasının önlenmesi, sinir uyarıları, beynin çalışması,  fiziksel dayanıklılık kazandırılması.

Potasyum Minerali’nin Görevi: Vücuttaki suyun kontroluhttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif sinir ivmelerinin ve kas çalışmasının uyarımıhttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif kalp ritmihttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif protein üretimihttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif tansiyon düşürülmesi.

Sodyum’un Minerali’nin Görevi: Bütün vücut hücrelerinin içindeki ve dışlarındaki suyun düzenlenmesi,  kalp ritmi, sinir uyarılarının ve kas kasılmalarının iletilmesi, dolaşım sistemi dengesihttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif enzimlerin harekete geçirilmesi.

Magnezyum Minerali’nin Görevi: Diş ve kemik üretimihttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif sinir uyarılarının kaslara iletimi, kan pıhtılaşmasının önlenmesihttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif bağışıklık sisteminin güçlendirilmesihttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif stres halinde adrenalin salgılanmasıhttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif hücrelere oksijen sağlanması.

Krom’un Görevi: Kan şekeri seviyesi (ikinci tip şeker hastalığını engeller), yağ yakmanın arttırılması, karbonhidrat tüketimi

Bakır’ın Görevi: Cildin ve saçların rengi, alyuvar üretimi, metobalizma süreçleri, bağışıklık sisteminin yürütülmesi.

Flor’un Vücuttaki Görevi: Diş çürüğüne neden olan ağız bakterilerinin durdurulması, kuvvetli kemikler, bağların ve bağ dokusunun üretimi.

İyot’un Görevi: Hücrelerde büyüme ve enerji üretiminden sorumlu olan pankreas hormonlarının üretimihttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gifbesinlerden enerji kazanımı.

Demir’in Vücuttaki Görevi: Kana ve kaslara renkleri veren maddelerin üretimi, oksijen trransferi, metabolizmayı canlandıran enzimlerin üretimi, yüksek performans esnasında enerji tasarrufu.

Selenyum’un Görevi: E vitamini ile birlikte hücrelerin ve yağların oksitlenmeden korunması, kanserden korunma, vücut dokusunun esnekliğini muhafaza etme, vücudun zehirlerden arındırılması.

Çinko’nun Görevi: Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesihttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif yaraların iyileşmesi, ensülin üretimihttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif sağlıklı cilt ve saçlar, büyüme hormonu ve cinsel hormonların üretimi, enzimlerle ilgili süreçlerin yönetimi.

Kükürt Minerali’nin Görevi: Bağ dokusuhttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif derihttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif tırnak üretimi, kan şekeri seviyesinin kontrolü, vücudun zehirlerden temizlenmesi, safra üretimi.

Klorid Minerali’nin Görevi: Sıvıların hücrenin içi ve dışına dağıtımı, mide asitlerinin üretimi, hormon transferi.

yapar (Bakımlıyız.com, 2018).

Bakımlıyız.com(2018).: http://www.bakimliyiz.com/soru-cevap/121621-minerallerin-bulundugu-yerler-nerelerdir.html adresinden alınmıştır

Bu gönderiyi paylaş