Kurumsal

Hakkımızda

Temelleri 2002 yılı Aralık ayında atılan EFTA Grup, ilk günün heyecanı ile ÜLKEMİZDE YERLİ VE MİLLİ HİZMET ANLAYIŞIYLA hizmet vermektedir. Uluslararası kalite standartları çerçevesinde üretim yaparak ‘KALİTELİ HİZMET VE KALİTELİ ÜRÜN’ anlayışı ile yoluna devam etmektedir.

Tuz madeni işletmesi ÜLKEMİZE SAYGILI, DÜNYADA SAYGIN üretim hedefi ile doğal kristal kaya tuzu ürünü GIDA sektöründe yer almıştır.

‘ÇORBADA BİZİMDE TUZUMUZ OLSUN’ sloganı ile yola çıkan EFTA Grup yeniliğe ve büyümeye hızlı bir şekilde devam etmektedir.

gruplogo

Kurucumuz

Hasan Özgöbek

“para kaybedebilirsiniz ama itibarınızı kaybetmeyin… gençler en az bir yabancı dil bilin, çok çalışın, dünya insanı olun…” her sözünün başıdır.

  • 1964 yılında Uşak’ta doğdu.
    İlk ve ortaokulu eğitimini Uşak’ta, sonrasında lise eğitimini Atatürk Lisesi’ni yatılı olarak İzmirde tamamladı.
  • 1985 yılında Selçuk üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesinden mezun oldu.
  • Askerlik görevinden sonra 1989 yılında GÜRHAN inşaat Sirketini kurdu, mütahitlik yaptı.
  • 1998 yılında 36 yaşında Ecevit’in daveti ile Uşak milletvekili seçildi. Meclisin en genç milletvekillerinden biri olarak Plan Bütçe Ve Dış İlişkiler Komisyonlarında çalıştı. Ayrıca “Madencilik Araştıma Komisyonu”nda görev aldı.
  • 2002 yılında EFTA şirketini kurarak farklı sektörlerde çalışmalara öncülük ederek bugünkü haline getirdi.

Geçmişten Bugüne

Tarihçe

2019

2019 Yılı Eylül Ayında EFTA Tuz iştiraki hem ülkemizde hem de dünyada gıda tüketiminde kullanılmak üzere kaya tuzu üretim planlaması yaparak çalışmalarına başladı. 2020 yılı Mayıs Ayında ise  “DOĞAL KRİSTAL KAYA TUZU” sofralarda yer alması için hazırlıklarını tamamladı.

2016

2017 yılı Mart Ayında EFTA Tuz ortaklığı ile Çorlu’da sıvı tuz tesisleri açıldı. Modern yapısı ve aylık 50 bin bin ton kapasiteli sıvı tuz üretme tesisleri Velimeşe Organize Sanayi Bölgesinde yer almaktadır. Tesis, tanınmış tekstil markalarının kumaş boyamada kullanılan sıvı tuz tedarikini karşılamaktadır.

2015

2015 yılı Ağustos Ayında EFTA Maden ortaklığı,kaya tuzu maden sahasında işletme ruhsatı alarak yer altı ocağını açtı. 2008 yılında başlayan ve yedi yıl süren fizibilite çalışmalarından sonra maden çıkarılması ve işlenmesine ait yatırım süreci başlatıldı. Halen Kırıkkale/Delice-Tatlıcak Mevki’ndeki tuz ocaklarından kaya tuzu çıkarılmaktadır. Bu kapsamda gıda sanayisi, kimya sanayi, karla mücadele yol tuzu ve hayvancılık sektöründe kullanılmak üzere kaya tuzunun üretimi kullanılmak üzere yıllık 300 Bin ton üretim yapılmaktadır.

2010

2010 yılı Ekim Ayında, Grup’un EFTA Maden iştiraki, kaya tuzu madenciliği alanında çalışmalara başladı.

Kırıkkale/Delice-Tatlıcak Mevki’nde bir birine bitişik beş ayrı maden sahası için arama ruhsatı alan firmamız,maden sahalarının birinde milyarlarca tonluk rezerv tespit etti. Diğer dört sahada da tuz varlığı tespit edilmiş olup detaylı arama ve rezerv tespit çalışmaları devam etmektedir.

2008

2008 yılında Temmuz Ayında, EFTA AŞ. genişleyerek; akaryakıt, maden, gıda sektörlerinde kurduğu iştirakler ile EFTA Grup aile şirketine dönüştü. EFTA Petrol iştiraki ile ülkemizde maden, mermer ocaklarına, büyük inşaat şantiyeleri ve nakliye firmalarına akaryakıt ve madeni yağ ihtiyaçlarının karşılanmasında olanak sağlamaktadır. OPET içerisinde de verdiği Üstün hizmet ile saygın bir bayi olarak olarak devam etmektedir.

2002

2002 yılı Aralık Ayında, EFTA AŞ. Ankara’da kuruldu ve sektöründe lider akaryakıt dağıtım firması olan Opet Petrolcülük ve Opet  Fuchs Madeni Yağ’ın akaryakıt ve madeni yağ distribütör oldu.

1987

1987 yılı Mart Ayında, Gürhan İnşaat Firması  inşaat sektöründe faaliyet göstermeye başladı. Firma,1999 yılına kadar aile şirketi olarak, inşaat ve müteahhitlik hizmetine Uşak’ta devam etti

Misyon & Vizyon

Hedeflerimiz ve İlkelerimiz

EFTA Grup’un hedefi; Hem ülkesinde hem de dünyada itibarlı markası ile insan sağlığına ve ülke ekonomisine katkı vermek hedefindedir. EFTA Ailesi, bu hedef doğrultusunda hiç durmadan yürüme ilkesini benimsemektedir.